Spookeend 2cv & Audio Test setje klaar voor waggel 2009

Test setje klaar voor waggel 2009

Naar aanleiding van dit topic op het 2cv.nl forum.

Situatie in mijn eend. Alles uitgeschakeld, behalve de speakers op de radio (dus die 2 kleine zwarte in de hoeken van de aflegplanken) Needless to say, de kabels kunnen natuurlijk netjes onder de aflegplanken worden weggewerkt, uit het zicht.

klinkt goed, als je gaat rijden wordt het wel wat minder, zeker in het laag, met als nadeel dat op dat moment het hoog dus wat gaat overheersen. Nu hebben de meeste gewone radio’s al een simpele bass en treble regeling, en kun je een heel eind komen om het lekker te laten klinken. Maar, zelfs in mijn eend, open luchtfilter, sidepipe en raampje open, kun je nog prima muziek luisteren bij 100 km/u. De radio staat dan al wel voluit………….

De reden voor dit verschil in laag is dat het in dit proto geval om 10 cm speakers gaat. Die oppervlakte is net te klein voor het mooi, maar 13 cm past niet een een club. Ik ga dat op waggel eens even goed bekijken allemaal bij andere eenden.

Kosten, tja, er zit al snel 15 euro materiaal in (hout, lijm, kit, bekleding, stofeerlijm, nietjes etc……)  En dan ben ik er ook zeker nog een paar uur per set mee bezig. Het moet immers wel strak zijn, toch?

Nu ik een set klaar heb kan ik perfect zien waar ik nog wat kan beknibbelen op vooral bekleding, want dat scheelt een hoop dan.

Dan nog de speakers. Ik heb meerdere sets, en ik weet ook welke lekkerder klinken. Eerst en vooral maar eens kijken of ik toch niet 13 cm kwijt ga kunnen ook in een club, omdat ik dan maar 1 maat kistje hoef te maken, ipv 2 verschillende. En dan heb ik nog een klein minpuntje…………

De speakers van 13 cm passen perfect in een 14 cm brede behuizing. Alleen, past er dan geen rooster meer overheen. Die zijn vaak 15 of zelfs 16 cm in diameter. Dat ziet er niet uit dan natuurlijk. Dus, ik ben al bij diverse audio boeren geweest om roosters te scoren (blijven vaak achter bij inbouw in deuren namelijk) Ik heb wel een paar setjes die passen, maar echt strak is dat nog niet, dus daar zoek ik nog naar. Niet dat roosters altijd gewild zullen zijn, maar ik wil het wel netjes in een eend zien, toch?

speaker-2cv-01.jpg

speaker-2cv-02.jpg

speaker-2cv-03.jpg

speaker-2cv-04.jpg

Vragen, mailen mag, reageren in het bovengenoemde topic ook, of laat een berichtje hieronder achter.

(berichtjes worden eerst even gechecked voor ze geplaatst worden, dus kan wat vertraging optreden, dit ivm. spam etc…)

Leave a Reply

Related Post